Γάζα: Ανησυχία για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Γάζα: Ανησυχία για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχασε κάθε επικοινωνία με επαφές του στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχασε κάθε επικοινωνία με επαφές του στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εκφράζοντας την «έντονη ανησυχία» του για την ασφάλεια του προσωπικού, των ασθενών και προσφύγων που έχουν παγιδευτεί εκεί εν μέσω μαχών κι επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς ανέφερε χθες, Σάββατο, πως η λειτουργία του νοσοκομείου Σίφα, του μεγαλύτερου στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεστάλη διότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για τις γεννήτριες.

Γάζα: Ανησυχία για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα-1
REUTERS/Mohammed Al-Masri/File Photo

Ο ΠΟΥ εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των υγειονομικών, των εκατοντάδων αρρώστων και των τραυματιών, καθώς και των βρεφών που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη, όπως και των εκτοπισμένων ανθρώπων που παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το BBC, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι συμφώνησε να βοηθήσει στην απομάκρυνση βρεφών από το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας. 

Οι ανησυχίες των γιατρών για τα δεκάδες νεογέννητα αυξάνονται. Οπως αναφέρει το BBC, μια ομάδα γιατρών δήλωσε πως δύο βρέφη ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο ισραηλινός στρατός είχε κατηγορηθεί ότι επιτέθηκε στο νοσοκομείο, το οποίο ουσιαστικά έχει κλείσει λόγω διακοπής νερού, ρεύματος, αλλά και λόγω έλλειψης προσωπικού και ιατρικών προμηθειών. 

Η πλευρά του Ισραήλ αρνήθηκε ότι το νοσοκομείο ήταν υπό πολιορκία, αλλά παραδέχτηκε ότι διεξάγονται μάχες στην περιοχή. Μάλιστα, ανέφερε ότι η ανατολική πλευρά του νοσοκομείου ήταν ανοιχτή για την ασφαλή διέλευση όσων ήθελαν να φύγουν.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τις σήραγγες κάτω από το νοσοκομείο, κάτι που η Χαμάς αρνείται. 

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή