Γαλλία: Καταδίωξη για κλεμμένο φορτίο σαμπάνιας 600.000 ευρώ

Γαλλία: Καταδίωξη για κλεμμένο φορτίο σαμπάνιας 600.000 ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το φορτίο αποτελείτο από εκατοντάδες φιάλες Moët & Chandon

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ληστεία με λεία σαμπάνιες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ είχε… σχεδόν αίσιο τέλος μετά από αστυνομική καταδίωξη δύο φορτηγών σε αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι ληστές κατάφεραν να κλέψουν δύο φορτηγά γεμάτα με φιάλες σαμπάνιας από την έδρα εταιρείας στη Ρενς, στην καρδιά της Καμπανίας.  

Ωστόσο, τα οχήματα διέθεταν συσκευές εντοπισμού μέσω των οποίων η αστυνομία τα εντόπισε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη στον αυτοκινητόδρομο Α4 μεταξύ Ρενς και Παρισιού. 

Τα φορτηγά με το φορτίο σαμπάνιας τελικά ανακτήθηκαν περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, το φορτίο αποτελείτο από εκατοντάδες φιάλες Moët & Chandon, μίας από τις πιο γνωστές ετικέτες αφρώδους οίνου, και η αξία του καθενός από τα δύο φορτία έφτανε τις 300.000 ευρώ

Οι δράστες προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους διώκτες τους κάνοντας απότομους ελιγμούς. Στη μία περίπτωση και ενώ η αστυνομία είχε αναγκάσει σε επιβράδυνση ταχύτητας το ένα φορτηγό, ο οδηγός του πήδηξε από την καμπίνα για να παραληφθεί από αυτοκίνητο που ακολουθούσε το κονβόι, και να εξαφανιστεί. 

Το δεύτερο φορτηγό βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και αργότερα βρέθηκε χωρίς οδηγό. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή