Ουκρανία: Τρεις νεκροί από «ρωσικό βομβαρδισμό» στη Χερσώνα

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από «ρωσικό βομβαρδισμό» στη Χερσώνα

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη της περιοχής που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος δύο μηνών, τραυματίστηκαν σε «ρωσικό βομβαρδισμό» στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Ολεξάντρ Προκούντιν.

Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη Χερσώνα και τη δυτική όχθη του Δνείπερου πριν από περίπου έναν χρόνο. Τώρα, καταγράφονται συχνά βομβαρδισμοί σε αυτές τις περιοχές από τις ρωσικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Ο Προκούντιν ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν βομβαρδίστηκαν κεντρικές συνοικίες της πόλης.

Σε άλλη ανάρτηση ο κυβερνήτης ανέφερε ότι ένα νοσοκομείο της πόλης βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους και νωρίτερα ένα αυτοκίνητο δέχτηκε πυρά στα προάστια της Χερσώνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν ένα μωρό δύο μηνών και η μητέρα του.

Το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ΑΠΕ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή