Γενέθλια με «τριώροφη» τούρτα για τον βασιλιά Κάρολο

Γενέθλια με «τριώροφη» τούρτα για τον βασιλιά Κάρολο

Μια ημέρα νωρίτερα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 75α γενέθλια του βασιλιά της Βρετανίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημέρα νωρίτερα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 75α γενέθλια του βασιλιά της Βρετανίας, Καρόλου, ο οποίος διοργάνωσε ένα παραδοσιακό πάρτι τσαγιού στην οικογενειακή κατοικία Highgrove House, στο Gloucestershire.

Το «παρών» έδωσαν δάσκαλοι, μουσικοί και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, οι οποίοι προτάθηκαν από φίλους, συγγενείς και γείτονες για το κοινωνικό τους έργο, ενώ ο τελικός κατάλογος των προσκεκλημένων επιλέχθηκε με ψηφοφορία.

Ο βασιλιάς εμφανίστηκε ευδιάθετος μετά από ένα Σαββατοκύριακο εορτασμών για την «Ημέρα της Μνήμης», πειράζοντας, μάλιστα, έναν καλεσμένο που του προσέφερε ένα πιάτο φαγητό, λέγοντας ότι συντηρείται μόνο με ένα γεύμα την ημέρα.

Μια τοπική χορωδία και οι καλεσμένοι τραγούδησαν το Happy Birthday στον Κάρολο, ενώ εκείνος έκοψε την τριώροφη τούρτα, που ήταν διακοσμημένη με ένα στέμμα.

Γενέθλια με «τριώροφη» τούρτα για τον βασιλιά Κάρολο-1
Chris Jackson via REUTERS

Ανάμεσα στα διάσημα πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν ο διάσημος σεφ Ρέιμοντ Μπλανκ, ο παρουσιαστής του The Repair Shop Τζέι Μπλέιντς και η τραγουδίστρια Λι Τζον από το συγκρότημα Imagination.

Σημειώνεται πως οι εορτασμοί των γενεθλίων θα συνεχιστούν την Τρίτη που είναι τα πραγματικά γενέθλια του Καρόλου, με ένα ιδιωτικό πάρτι στο Clarence House.

Μάλιστα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα εγκαινιάσουν το Coronation Food Project, ένα έργο που έχει ως στόχο να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT