Βέλγιο: Ταυτοποιήθηκε σορός μετά από 31 χρόνια – Χάρη σε ένα τατουάζ

Βέλγιο: Ταυτοποιήθηκε σορός μετά από 31 χρόνια – Χάρη σε ένα τατουάζ

«Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε την είδηση, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», ανέφερε η οικογένειά της σε ανακοίνωση.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκαν 31 χρόνια για να ταυτοποιηθεί: «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί στον βυθό ενός ποταμού της Αμβέρσας. Ηταν μια Βρετανίδα που είχε φύγει για το Βέλγιο το 1992, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Interpol.

Η Ρίτα Ρόμπερτς αναγνωρίστηκε χάρη σε ένα «τατουάζ με μαύρο λουλούδι στον αριστερό της βραχίονα, με πράσινα φύλλα και το όνομα “R’ Nick” γραμμένο από κάτω», σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

Βέλγιο: Ταυτοποιήθηκε σορός μετά από 31 χρόνια – Χάρη σε ένα τατουάζ-1
Φωτ.: Interpol

«Μέλος της οικογένειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε το τατουάζ στα μέσα ενημέρωσης και ειδοποίησε την Interpol και τις βελγικές Αρχές, μέσω της ιστοσελίδας Identify Me», εξήγησε η Interpol.

Μέσω της πρωτόγνωρης αυτής εκστρατείας, που ξεκίνησε τον Μάιο, η Interpol κάνει έκκληση στην κοινή γνώμη να βοηθήσει να ταυτοποιηθούν τα πτώματα 22 γυναικών που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία, στο Βέλγιο και την σΟλλανδία και να προχωρήσουν οι έρευνες σε αυτές «τις υποθέσεις που έχουν παγώσει». 

Συγκεκριμένα, η Interpol δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιλογή πληροφοριών που προηγουμένως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση και περιλαμβάνονταν σε «μαύρες αγγελίες» της που αφορούν την ταυτοποίηση ανθρωπίνων υπολειμμάτων. Ηδη συγκεντρώθηκαν σχεδόν «1.250 συνεισφορές» από πολίτες.

Στην υπόθεση της Ρίτα Ρόμπερτς, οι συγγενείς της την «ταυτοποίησαν επίσημα», διευκρίνισε η Interpol.

«Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε την είδηση, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», εξήγησε η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Τώρα, «οι βελγικές Αρχές ζητούν από την κοινή γνώμη να βοηθήσουν να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου της Ρίτα Ρόμπερτς» και κάθε πληροφορία μπορεί να δοθεί «μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα της Interpol».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT