Ινδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης 40 παγιδευμένων εργατών

Ινδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης 40 παγιδευμένων εργατών

Οι παγιδευμένοι άνδρες είναι ασφαλείς και υγιείς, σύμφωνα με τις Αρχές, και τους παρέχεται τροφή, νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα τη μάχη για να φτάσουν στους 40 Ινδούς εργάτες που έχουν παγιδευτεί εδώ και σχεδόν 60 ώρες σε σήραγγα αυτοκινητόδρομου των Ιμαλαΐων, η οποία κατέρρευσε.

Οι παγιδευμένοι άνδρες είναι ασφαλείς και υγιείς, σύμφωνα με τις Αρχές, και τους παρέχεται τροφή, νερό και οξυγόνο μέσω σωλήνα.

Οι διασώστες βρίσκονται επίσης σε τακτική επαφή μαζί τους. Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, η οποία κατασκευάζεται σε εθνική οδό, και αποτελεί τμήμα διαδρομής προσκυνήματος, κατέρρευσε γύρω στις 5.30 π.μ. της Κυριακής.

Υπήρχαν περίπου 50 έως 60 εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια και όσοι ήταν κοντά στην έξοδο της κατάφεραν να βγουν, ενώ οι 40, που ήταν βαθύτερα μέσα, παγιδεύτηκαν, ανέφερε εργαζόμενος που σώθηκε.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη δουλειά, διότι καθώς καθαρίζουμε τα συντρίμμια, περισσότερα πέφτουν από την οροφή, οπότε προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει χρησιμοποιώντας τσιμέντο», ανέφερε ο αξιωματούχος της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών, στο πρακτορείο ειδήσεων ANI. Τα συντρίμμια κάλυψαν περιοχή 40 μέτρων.

Σεισμογενής περιοχή

Στην περιοχή συμβαίνουν τακτικά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες. Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια καθιζήσεων του εδάφους που είχαν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό.

Γεωλόγοι, κάτοικοι της περιοχής και αξιωματούχοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους των κατασκευών στα βουνά.

Οι εργασίες στο τμήμα της σήραγγας ξεκίνησαν το 2018 και επρόκειτο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων, η παράδοση του έργου ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2024, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή