Ferrari του 1962 «άγγιξε» τα 52 εκατ. δολ. σε δημοπρασία

Ferrari του 1962 «άγγιξε» τα 52 εκατ. δολ. σε δημοπρασία

To ρεκόρ κρατάει μια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe που πωλήθηκε για περίπου 144 εκατομμύρια δολάρια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κατακόκκινη Ferrari πωλήθηκε τη Δευτέρα έναντι 51,7 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε το ακριβότερο αυτοκίνητο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που αγοράστηκε ποτέ σε δημοπρασία. Η τιμή ωστόσο υπολείπεται των προσδοκιών του Sotheby’s, σε μια εποχή που η άλλοτε αγορά συλλεκτικών αντικειμένων έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια στασιμότητας εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αύξησης των επιτοκίων.

Ο οίκος Sotheby’s προσέφερε τη Ferrari 330 LM/250 GTO του 1962 του Scaglietti με εκτίμηση 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο πλειοδότες έφτασαν την τιμή άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων μεικτά, μαζί δηλαδή με τις προμήθειες του οίκου. Εκπρόσωπος της Sotheby’s επιβεβαίωσε ότι ο πωλητής ήταν ο Τζιμ Τζέγκερ, ένας συλλέκτης με έδρα το Οχάιο και συνιδρυτής μιας επιχείρησης ανίχνευσης ραντάρ.

Η τιμή των 51,7 εκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθεί να είναι πολλαπλάσια από τα περίπου 500.000 δολάρια που πωλήθηκε όταν άλλαξε για τελευταία φορά χέρια το 1985 –ή 1,4 εκατομμύρια δολάρια σήμερα– σύμφωνα με τον Γκορντ Νταφ, παγκόσμιο επικεφαλής δημοπρασιών της RM Sotheby’s. 

Αν και η Ferrari μοιάζει σχεδόν απόλυτα με ένα 250 GTO, αρχικά είχε διαμορφωθεί ως 330 LM, ένα ακόμη πιο σπάνιο αυτοκίνητο με ελαφρώς μεγαλύτερο κινητήρα. Μετατράπηκε σε 250 GTO αργότερα, από τη Scuderia Ferrari, το αγωνιστικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ferrari το πούλησε σε έναν Σικελό χειρουργό το 1964 για 6.000 δολάρια.

Το αυτοκίνητο, γνωστό ως Chassis number 3765, δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ για ένα κλασικό αυτοκίνητο, το οποίο σημειώθηκε πέρυσι, όταν ο οίκος πούλησε μια Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe για 135 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 144 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή