Τα YouTube θα προειδοποιεί για βίντεο που έγιναν με A.I.

Τα YouTube θα προειδοποιεί για βίντεο που έγιναν με A.I.

Η πλατφόρμα θέλει να αποτρέψει την παραπλάνηση ή σύγχυση των θεατών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το YouTube σύντομα θα απαιτεί από τους δημιουργούς περιεχομένου να γνωστοποιούν αν ένα βίντεο που έφτιαξαν έχει παραχθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα θέλει να αποτρέψει την παραπλάνηση ή σύγχυση των θεατών ενός βίντεο με υλικό που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και δείχνει ρεαλιστικό. Στο πλαίσιο αυτό, το YouTube θα υποχρεώνει πλέον τους δημιουργούς να ενημερώνουν όταν ανεβάζουν περιεχόμενο που περιλαμβάνει για την παραγωγή του «τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης».

Τα τελευταία χρόνια, πλήθος νέων AI εργαλείων είναι προσβάσιμα στο κοινό καθιστώντας γρήγορη και εύκολη τη δημιουργία κειμένου, εικόνων, βίντεο και ήχου που συχνά είναι δύσκολο να διακριθούν από την πραγματικότητα. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η απαίτηση αυτή του YouTube αφορά μόνο το περιεχόμενο που αν και κατασκευασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δείχνει αρκετά «ρεαλιστικό».

«Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, βίντεο που απεικονίζεται ρεαλιστικά ένα γεγονός που δεν συνέβη ποτέ, ή ένα περιεχόμενο που δείχνει κάποιον να λέει ή να κάνει κάτι που δεν έκανε στην πραγματικότητα», ανέφεραν οι αντιπρόεδροι διαχείρισης προϊόντων του YouTube, Τζένιφερ Φλάνερι Ο’ Κόνορ και Εμιλι Μόξλεϊ. 

Το YouTube αποτελεί ακόμα μία πλατφόρμα που αποφάσισε να λάβει το εν λόγω μέτρο.

Το TikTok σε πρόσφατο κανονισμό του δήλωσε ότι χρήστες θα πρέπει να γνωστοποιούν πότε το περιεχόμενο που απεικονίζει «ρεαλιστικές σκηνές» έχει δημιουργηθεί ή επεξεργασθεί από τεχνητή νοημοσύνη. Και η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι διαφημιστές που ασχολούνται με πολιτικά θέματα θα πρέπει να γνωστοποιούν κάθε χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις διαφημίσεις τους.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή