Διαδηλωτές συρρέουν στην Ουάσιγκτον για να πάρουν μέρος στην πορεία υπέρ του Ισραήλ

Διαδηλωτές συρρέουν στην Ουάσιγκτον για να πάρουν μέρος στην πορεία υπέρ του Ισραήλ

Χιλιάδες διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί, πρόκειται να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταγγέλλοντας τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχουν στην «Πορεία για το Ισραήλ», ώστε να εκφράσουν, σύμφωνα με τους οργανωτές, την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ, στον πόλεμό του με τη Χαμάς και παράλληλα να καταγγείλουν τον αυξανόμενο αντισημιτισμό.

Οι δρόμοι έχουν αποκλεισθεί γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς πολλές χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο πάρκο του Νάσιοναλ Μολ, πολλοί κρατώντας ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες.

Στον ιστότοπο για την πορεία, που οργανώνεται από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανών Εβραϊκών Οργανώσεων, αναφέρεται ότι μέλη κοινοτήτων από όλες τις ΗΠΑ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον «για να εκφράσουν τη δέσμευσή τους στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, να καταδικάσουν την αυξανόμενη τάση της αντισημιτικής βίας και παρενόχλησης και να ζητήσουν να απελευθερωθούν αμέσως και με ασφάλεια όλοι οι όμηροι».

Στις 4 Νοεμβρίου είχε οργανωθεί άλλη μια διαδήλωση στην Ουάσιγκτον, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν απορρίπτει αυτές τις εκκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ θα επιτρέψει στη Χαμάς να ανασυνταχθεί. Προτρέπει όμως το Ισραήλ να κάνει «παύσεις» ώστε στη διάρκειά τους οι άμαχοι να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες τοποθεσίες και να παραδοθεί στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια.

Πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές αναμένεται να συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ. Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ανέβαλε την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δώσει το «παρών» στην κινητοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT