Τούρκοι πολίτες θέλουν να οδηγήσουν τον Νετανιάχου ενώπιον του ΔΠΔ με την κατηγορία της «γενοκτονίας»

Τούρκοι πολίτες θέλουν να οδηγήσουν τον Νετανιάχου ενώπιον του ΔΠΔ με την κατηγορία της «γενοκτονίας»

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης απέστειλε στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού την οποία το υπουργείο διαβίβασε στο ΔΠΔ. Οι ενάγοντες ζητούν ο Νετανιάχου να οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη με την κατηγορία της «γενοκτονίας»

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης απέστειλε στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Οι ενάγοντες ζητούν εκείνος να οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη με την κατηγορία της «γενοκτονίας» για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας. 

Οπως διευκρινίζουν πάντως Τούρκοι δημοσιογράφοι, «η Τουρκία δεν κατέθεσε καμία μήνυση κατά του Νετανιάχου στο ΔΠΔ». Αυτό που έγινε είναι ότι «τρεις ιδιώτες Τούρκοι πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε αυτήν την αναφορά στο ΔΠΔ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή