Β. Ιρλανδία: Κόβουν τα δέντρα που «πρωταγωνίστησαν» στο Game of Thrones

Β. Ιρλανδία: Κόβουν τα δέντρα που «πρωταγωνίστησαν» στο Game of Thrones

H οδός Bregagh στο Dark Hedges αποτέλεσε την «King's Road», στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κοπή έξι αιωνόβιων δέντρων στο Dark Hedges, μίας «σήραγγας» από οξιές κοντά στο Αρμοϊ, που έγιναν «διάσημα» μέσα από τη δημοφιλή σειρά «Game of Thrones», θα προχωρήσουν για λόγους ασφαλείας οι αρχές στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι 11 δέντρα ήταν σε κακή κατάσταση και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για το κοινό.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών (DfI) επιβεβαίωσε ότι «βασικές εργασίες ασφαλείας» θα ξεκινήσουν στις 20 Νοεμβρίου στην οδό Bregagh, η οποία βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση, ενώ στο Game of Thrones αποτέλεσε την «King’s Road», στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς.

Οπως ανέφερε, οι εργασίες προβλέπουν την αφαίρεση έξι δέντρων καθώς και την εκτέλεση διορθωτικών εργασιών σε ακόμα τέσσερα. Η κατάσταση ενός ακόμη δέντρου θα αξιολογηθεί επίσης επί τόπου, πρόσθεσε εκπρόσωπος του DfI.

Σημειώνεται πως τα δέντρα φυτεύτηκαν για να πλαισιώσουν τον δρόμο προς το Gracehill House, το οποίο χτίστηκε περίπου το 1775. Αρχικά, υπήρχαν περίπου 150 δέντρα, πλέον όμως έχουν απομείνει μόνο 86.

Λόγω της ηλικίας των δέντρων, τα σπασίματα κλαδιών είναι συχνά, ενώ αρκετά έχουν πέσει από ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια καταιγίδων τα τελευταία χρόνια.

Το υπουργείο δήλωσε ότι η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και ότι η ασφάλεια των διερχομένων από τον δρόμο είναι πρωταρχικής σημασίας.

Τέλος, εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο θα συνεργασθεί με τους ιδιοκτήτες γης για την εφαρμογή μιας στρατηγικής διαχείρισης για να διασφαλισθεί το μέλλον των εναπομεινάντων δέντρων.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή