Οικιακή βοηθός καταγγέλλει τον Νεϊμάρ για αδήλωτη εργασία

Οικιακή βοηθός καταγγέλλει τον Νεϊμάρ για αδήλωτη εργασία

«Εκμεταλλεύτηκε την επισφάλεια της πελάτισσάς μας για να της επιβάλει αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, κατά παράβαση των βασικών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας», τονίζουν οι δικηγόροι της

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αδήλωτη εργασία καταγγέλλει τον Νεϊμάρ μια οικιακή βοηθός, διεκδικώντας από τον Βραζιλιάνο σταρ το ποσό των 368.000 ευρώ, ενώ απειλεί ότι θα προσφύγει σε ποινικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien», η 35χρονη Βραζιλιάνα και μητέρα τεσσάρων παιδιών ισχυρίζεται ότι εργαζόταν για επτά ημέρες την εβδομάδα, στο σπίτι του Νεϊμάρ στο Μπουζιβάλ, μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Οκτωβρίου 2022.

Η οικιακή βοηθός ξεκίνησε το 2019 την εργασία της ως βοηθός μάγειρα για τον Νεϊμάρ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Από το 2021, φέρεται να δούλευε πιο τακτικά, έως και 60 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή 20 ώρες περισσότερες σε σχέση με το συμβατικό ωράριο εργασίας για μια οικιακή βοηθό.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, είχε αναγκαστεί να εργαστεί έως και δύο εβδομάδες πριν από την πρόωρη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, ενώ μετά τον τοκετό δεν επέστρεψε στη θέση της.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, δεν έλαβε ούτε μία απόδειξη μισθοδοσίας από τον Νεϊμάρ και δεν είχε καμία άδεια, άδεια μετ′ αποδοχών ή ιατρική παρακολούθηση για την εγκυμοσύνη της.

Για την υπόθεση, οι δικηγόροι της οικιακής βοηθού προσέφυγαν στο εργατικό δικαστήριο, ενώ σε δήλωσή τους επισημαίνουν πως ο σταρ της Αλ Χιλάλ «εκμεταλλεύτηκε την επισφάλεια της πελάτισσάς μας για να της επιβάλει αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, κατά παράβαση των βασικών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας».

Με πληροφορίες από Le Parisien

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή