Κάμερον: Στην Ουκρανία η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως νέου ΥΠΕΞ – Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι

Κάμερον: Στην Ουκρανία η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως νέου ΥΠΕΞ – Τι συζήτησε με τον Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε την έλευση του Κάμερον στο Κίεβο με ανάρτηση η οποία περιελάμβανε ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έφτασε στο Κίεβο, στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.

Ο Ζελένσκι προέβη στην παραπάνω ανακοίνωση σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία περιελάμβανε ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ.

«Είχαμε μια καλή συνάντηση με κύριο θέμα τα όπλα για την πρώτη γραμμή του μετώπου, την ενίσχυση της αεράμυνας και την προστασία του λαού μας και των κρίσιμων υποδομών», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Είμαι ευγνώμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη στήριξή του», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Κάμερον: Θα σας στηρίξουμε για όσο χρειαστεί

Από την πλευρά του, ο Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε τα εξής: «Αυτό που θέλω να πω όντας εδώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε την ηθική, διπλωματική, οικονομική και πάνω από όλα τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε όχι μόνο κατά το τρέχον έτος αλλά και το επόμενο, για όσο καιρό χρειαστεί».

«Είχαμε κάποιες διαφωνίες με τον Μπόρις Τζόνσον, γνωριζόμαστε εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά η στήριξή του προς εσάς ήταν το πιο σπουδαίο πράγμα που έκανε ο ίδιος και η κυβέρνησή του», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ο 57χρονος Κάμερον υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά την περίοδο 2010-2016 και είναι μάλιστα γνωστός και ως «ο πρωθυπουργός του Brexit». Παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο ο ίδιος είχε προκηρύξει και οδήγησε στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η επιστροφή του Κάμερον ως υπουργού Εξωτερικών ήρθε στο πλαίσιο της πρόσφατης αναστάτωσης στη βρετανική κυβέρνηση, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι να αντικαθιστά τη Σουέλα Μπράβερμαν στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και τον Κάμερον να αναλαμβάνει τη θέση του κ. Κλέβερλι.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή