Δρομέας πήρε το αυτοκίνητο και βγήκε τρίτη

Δρομέας πήρε το αυτοκίνητο και βγήκε τρίτη

Η υπερμαραθωνοδρόμος παραδέχτηκε την παρανομία της, με την πειθαρχική επιτροπή να την αποκλείει για 12 μήνες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υπερμαραθωνοδρόμος αποκλείστηκε για 12 μήνες από αγώνες που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του UK Athletics καθώς δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα «GB Ultras Manchester to Liverpool» να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο ενός φίλου. Η αθλήτρια, μάλιστα, τερμάτισε και κέρδισε την τρίτη θέση. 

Ο λόγος για τη Σκωτσέζα, Τζοάσια Ζακρζέβσκι η οποία σε επιστολή που έστειλε στην ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή του UK Athletics αποδέχτηκε τις κατηγορίες: «Αποδέχομαι ότι όντως μετακινήθηκα με αυτοκίνητο και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τον αγώνα λαμβάνοντας χωρίς να αρμόζει ένα μετάλλιο και ένα τρόπαιο, τα οποία δεν επέστρεψα αμέσως, όπως θα έπρεπε να είχα κάνει».

Μετά τον υπερμαραθώνιο των 80 χιλιομέτρων, τα δεδομένα της αθλήτριας έδειξαν ότι χρησιμοποίησε αυτοκίνητο για περίπου 4 χιλιόμετρα του αγώνα. Σε δεύτερο χρόνο, η ίδια παραδέχθηκε ότι ήταν «τεράστιο λάθος» να δεχθεί το τρόπαιο της τρίτης θέσης. «Ποτέ δεν θα έκλεβα σκόπιμα, αλλά δεν θέλω να δικαιολογούμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Η πειθαρχική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ζακρζέβσκι δεν ενημέρωσε τους αγωνοδίκες ότι την είχαν μεταφέρει με αυτοκίνητο και απέκρυψε «ότι είχε ολοκληρώσει μέρος του αγώνα χωρίς να είναι αγωνιζόμενη».

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να της απαγορεύσει να αγωνισθεί σε οποιοδήποτε αγώνισμα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του UK Athletics ή να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία για 12 μήνες. Της απαγορεύτηκαν επίσης η «προπόνηση και η διαιτησία» για την ίδια περίοδο.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή