Λαπίντ: «Ηρθε η ώρα της αντικατάστασης του Νετανιάχου»

Λαπίντ: «Ηρθε η ώρα της αντικατάστασης του Νετανιάχου»

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης λέει ότι έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο Νετανιάχου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ότι θα υπάρξει ευρεία υποστήριξη για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας υπό την ηγεσία του δεξιού κόμματος Λικούντ.

Ο κεντρώος Λάπιντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός πέρσι, είπε ότι πιστεύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 120 βουλευτών στην Κνεσέτ, ή στο κοινοβούλιο, θα έδινε το «πράσινο φως» σε έναν τέτοιο συνασπισμό.

«Ηρθε η ώρα. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης. Το Λικούντ θα ηγηθεί, ο Νετανιάχου και οι εξτρεμιστές θα αντικατασταθούν, περισσότερα από 90 μέλη της Κνεσέτ θα είναι εταίροι στον συνασπισμό για τη θεραπεία και την επανασύνδεση», έγραψε ο Λάπιντ στον λογαριασμό του στο Χ.

Το Λικούντ του Νετανιάχου είναι το μεγαλύτερο κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ, ο οποίος περιλαμβάνει υπερεθνικιστικά και θρησκευτικά κόμματα.

Μαζί ελέγχουν 64 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ο Λάπιντ αρνήθηκε να ενταχθεί στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου στην αρχή του πολέμου, αν κι άλλοι κεντρώοι νομοθέτες συμφώνησαν να το κάνουν και να βοηθήσουν στη διαχείριση της σύγκρουσης.

«Ακούω αυτούς που λένε ότι δεν είναι η ώρα. Περιμέναμε 40 μέρες, δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα ασχολείται με τίποτα άλλο από την ασφάλεια και την οικονομία», έγραψε στο X.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά άλλον έναν εκλογικό κύκλο τον επόμενο χρόνο, στον οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να εξηγούμε γιατί η άλλη πλευρά είναι καταστροφή», πρόσθεσε.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT