ΗΠΑ: Μία στις τρεις εφημερίδες του 2005 θα έχει κλείσει μέχρι το 2024

ΗΠΑ: Μία στις τρεις εφημερίδες του 2005 θα έχει κλείσει μέχρι το 2024

Από τις εφημερίδες που επιβιώνουν, η πλειονότητα εκδίδεται εβδομαδιαία και όχι καθημερινά.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξαφάνιση των τοπικών εφημερίδων στις ΗΠΑ επιταχύνθηκε τόσο γρήγορα που οι αναλυτές εκτιμούν τώρα ότι το ένα τρίτο όσων υπήρχαν το 2005 θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 εφημερίδες στην Αμερική, από 8.891 το 2005, σύμφωνα με νέα έκθεση της Σχολής Δημοσιογραφίας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας Μάρκετινγκ Medill του Northwestern.

Ωστόσο καθεμία που κλείνει δεν αντικαθίσταται, ούτε διαδικτυακά. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 550 ιστοσελίδες που επικεντρώνονται σε τοπικά νέα, σε σύγκριση με 6.000 εφημερίδες.

Από τις εφημερίδες δε που εξακολουθούν να επιβιώνουν, η πλειονότητα (4.790) εκδίδεται εβδομαδιαία και όχι καθημερινά.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι εφημερίδες συνέχισαν να εξαφανίζονται με μέσο ρυθμό πάνω από δύο την εβδομάδα, αφήνοντας 204 κομητείες των ΗΠΑ χωρίς κανένα τοπικό ειδησεογραφικό μέσο.

Ρυθμιστικές αρχές και μεγάλοι δωρητές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Ενας συνασπισμός φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν την τοπική δημοσιογραφία.

Πηγή: Axios

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT