«Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία για το παιδομάζωμα από την Ουκρανία»

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία για το παιδομάζωμα από την Ουκρανία»

Ο συνολικός αριθμός εκτιμάται από ορισμένους εμπειρογνώμονες και οργανώσεις ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από 2.400

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 2.400 παιδιά από την Ουκρανία ηλικίας μεταξύ έξι και 17 ετών έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία από την εισβολή της Ρωσίας στις αρχές του 2022, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Ο συνολικός αριθμός εκτιμάται από ορισμένους εμπειρογνώμονες και οργανώσεις ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα ευρήματα του Εργαστηρίου Ανθρωπιστικής Ερευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Γέιλ είναι τα πιο εκτενή μέχρι σήμερα σχετικά με τον ρόλο της Λευκορωσίας στο ρωσικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των παιδιών από την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία οικειοθελώς και απορρίπτει τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Περισσότερα από 2.000 παιδιά που εντόπισε το Γέιλ μεταφέρθηκαν στο παιδικό κέντρο Ντουμπράβα στην περιοχή Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ Σεπτεμβρίου 2022 και Μαΐου 2023, ανέφερε, ενώ 392 παιδιά μεταφέρθηκαν σε 12 άλλες εγκαταστάσεις.

«Η συστηματική προσπάθεια της Ρωσίας να μεταφέρει και να επανεκπαιδεύσει παιδιά της Ουκρανίας διευκολύνθηκε από τη Λευκορωσία», ανέφερε η έκθεση.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν τον Μάρτιο. Κατηγόρησε τον ίδιο και την επίτροπο της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για το έγκλημα πολέμου της αρπαγής εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή