Γαλλία: Γερουσιαστής καταγγέλλεται ότι νάρκωσε βουλευτή για να τη βιάσει

Γαλλία: Γερουσιαστής καταγγέλλεται ότι νάρκωσε βουλευτή για να τη βιάσει

Ο γερουσιαστής,Ζοέλ Γκεριό έχει τεθεί υπό κράτηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Γάλλος γερουσιαστής τέθηκε υπό κράτηση σήμερα στο Παρίσι, καθώς καταγγέλλεται ότι νάρκωσε μια βουλευτή προκειμένου να της επιτεθεί σεξουαλικά.

Αναλυτικότερα, η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι τέθηκε υπό κράτηση ο Ζοέλ Γκεριό με την υποψία ότι χορήγησε εν αγνοία της σε μια γυναίκα μια ουσία ικανή «να αλλοιώσει την κρίση της ή να την ωθήσει να απολέσει τον έλεγχο των πράξεών της, προκειμένου να διαπράξει βιασμό ή σεξουαλική επίθεση».

Το θύμα υπέβαλε μήνυση αναφέροντας ότι της χορηγήθηκε η ουσία τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Ο 66χρονος Γκεριό, τραπεζικός στο επάγγελμα, εκλέγεται στη Γερουσία της Γαλλίας από το 2011. Σήμερα είναι γραμματέας της Γερουσίας και αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Αμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων. Εκλέγεται στην περιφέρεια Λουάρ-Ατλαντίκ της δυτικής Γαλλίας και είναι μέλος της κεντροδεξιάς ομάδας των Ανεξάρτητων.

Δύο πηγές είπαν ότι το θύμα είναι βουλευτής, αλλά η εισαγγελία δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για την ταυτότητά της.

Η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία αφού ήπιε ένα ποτό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στο σπίτι του γερουσιαστή, με τον οποίο δεν διατηρούσε ερωτική σχέση. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει «έκσταση».

Ο Γκεριό συνελήφθη σήμερα και τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με το RMC έγιναν έρευνες στο γραφείο του και στο σπίτι του όπου βρέθηκε αυτή η ναρκωτική ουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή