Μεσανατολικό: Εντείνονται οι πιέσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μεσανατολικό: Εντείνονται οι πιέσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα έκανε λόγο για «ωμό πόλεμο του Ισραήλ κατά των αμάχων». 

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ώστε να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από τις εξελίξεις που χαρακτηρίζονται ως «ωμός πόλεμος του Ισραήλ κατά των αμάχων». 

Σε δηλώσεις του, που έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Αμπντάλα τόνισε ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να πιέσουν το Ισραήλ να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να προστατεύσουν τους αμάχους διασφαλίζοντας ότι η ηγεσία του Ισραήλ θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ροή βοήθειας στη Γάζα.

Παράλληλα, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές παύσεις στη Γάζα θα πρέπει να εφαρμοστεί.

«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι απλά λέξεις… Πρέπει να εφαρμόζονται», δήλωσε ο Μπορέλ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, στην Ντόχα.

Από την πλευρά του, ο Αλ Θάνι τόνισε ότι ενισχύεται η πεποίθησή του σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις που παραμένουν είναι «πολύ μικρές».

«Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη μια συμφωνία είναι κυρίως πρακτικές και διαχειριστικές», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπορέλ στην Ντόχα.

Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή