Ισραήλ: «Πολύ σοβαρό περιστατικό» πειρατείας πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι

Ισραήλ: «Πολύ σοβαρό περιστατικό» πειρατείας πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι αντάρτες της Υεμένης κατέλαβαν πλοίο που έπλεε από την Τουρκία προς την Ινδία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Κυριακή ότι οι Χούθι της Υεμένης κατέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα καθώς έπλεε από την Τουρκία προς την Ινδία, αποκαλώντας το «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο». Το πλοίο φέρεται να ανήκει σε Ισραηλινό εφοπλιστή.

Οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF) αναφέρουν ότι το πλοίο έπλεε με διεθνές πολιτικό πλήρωμα, χωρίς να επιβαίνουν Ισραηλινοί. «Αυτό δεν είναι ισραηλινό πλοίο», προσθέτουν οι IDF.

Ο στρατός κατηγορεί ευθέως τους Χούθι για την πειρατεία.

Δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για το πλοίο «Galaxy Leader», με σημαία από τις Μπαχάμες. Κάποια ρεπορτάζ μιλούν για 22 και άλλα για 52 μέλη πληρώματος, επιβεβαιώνοντας, όμως, ότι δεν υπάρχουν Ισραηλινοί ανάμεσά τους.

Οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν από την πλευρά τους το απόγευμα της Κυριακής ότι όντως έχουν καταλάβει ένα πλοίο που αποκάλεσαν «ισραηλινό» και ότι το έχουν μεταφέρει σε λιμάνι της Υεμένης.

Το πλοίο είναι νηολογημένο από την εταιρεία Ray Shipping LTD, η οποία ανήκει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Αβραάμ Ουνγκάρ, γνωστό ως Ραμί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για άλλη μια ιρανική τρομοκρατική ενέργεια που αντιπροσωπεύει μια κλιμάκωση της πολεμικής εχθρότητας του Ιράν εναντίον των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με παράλληλες διεθνείς προεκτάσεις σε σχέση με την ασφάλεια των παγκόσμιων ναυτιλιακών δρομολογίων».

Πηγή: Reuters, Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή