Ρωσία: Καταζητούμενη η Ουκρανή νικήτρια της Eurovision, Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα

Ρωσία: Καταζητούμενη η Ουκρανή νικήτρια της Eurovision, Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα

Μια βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών καταχώρησε την τραγουδίστρια Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα ως καταζητούμενη για παραβίαση νόμου για τον πόλεμο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία έθεσε μια Ουκρανή τραγουδίστρια που κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2016 στον κατάλογο των καταζητούμενων, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών καταχώρησε την τραγουδίστρια Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα ως καταζητούμενη για παραβίαση νόμου για «ψευδείς ειδήσεις».

Ο ανεξάρτητος ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediazona, ο οποίος καλύπτει θέματα της αντιπολίτευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η Τζαμαλαντίνοβα κατηγορείται βάσει νόμου που υιοθετήθηκε πέρυσι και απαγορεύει τη διάδοση των λεγόμενων ψευδών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό και τις μάχες στην Ουκρανία.

Η Τζαμαλαντίνοβα, με το καλλιτεχνικό όνομα Jamala, είναι ταταρικής καταγωγής από την Κριμαία. Κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2016 με το τραγούδι «1944», ένας τίτλος που αναφέρεται στη χρονιά που η Σοβιετική Ενωση απέλασε μαζικά τους Τατάρους της Κριμαίας.

Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε τότε έντονα για το «1944», λέγοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες κατά του πολιτικού λόγου στη Eurovision.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή