Μπάιντεν: Η συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων είναι κοντά

Μπάιντεν: Η συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων είναι κοντά

Οταν ρωτήθηκε στον Λευκό Οίκο για μια πιθανή συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Το πιστεύω»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε στον Λευκό Οίκο για μια πιθανή συμφωνία, ο ίδιος απάντησε: «Το πιστεύω». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, χθες, ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Φάινερ, σε δηλώσεις του στο NBC, τόνισε πως «βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ» σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. «Το χάσμα έχει μειωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες», πρόσθεσε. 

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι διαμεσολαβητές του Κατάρ επεδίωκαν μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός που θα βοηθούσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Περίπου 240 άνθρωποι υπολογίζεται ότι απήχθησαν από τους εξτρεμιστές της Χαμάς κατά την επίθεσή τους στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ των ομήρων βρίσκονται τουλάχιστον 40 παιδιά, σύμφωνα με εκτίμηση του ισραηλινού στρατού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή