Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα πυρηνικά του Ισραήλ

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα πυρηνικά του Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να «υπερασπισθεί» ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντα» ψέματα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει το ζήτημα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ να φύγει από την παγκόσμια ατζέντα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποδίδοντας παράλληλα την υποστήριξη ευρωπαϊκών χωρών προς το Ισραήλ στο αίσθημα «ντροπής» για το Ολοκαύτωμα, όπως είπε.

Μιλώντας ύστερα από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να «υπερασπισθεί» ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντα» ψέματα.

Το αίσθημα ντροπής για το Ολοκαύτωμα έχει κυριεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε ο Ερντογάν. «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το ζήτημα των πυρηνικών του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, το Ισραήλ προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας σκοπίμως νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ο παλαιστινιακός θύλακας έχει βιώσει φρικαλεότητες παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν στις Σταυροφορίες και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως η Τουρκία είναι η «μόνη χώρα» που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αντισημιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια κηλίδα ντροπής στο παρελθόν της Τουρκίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή