Οι Χούθι κατέλαβαν φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Βίντεο

Οι Χούθι κατέλαβαν φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Βίντεο

Οι Χούθι είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα στρέφονταν κατά πλοίων ισραηλινών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση για την κατάληψη του φορτηγού πλοίου «Galaxy Leader» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στο οπτικό υλικό που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah φαίνεται ελικόπτερο με κομάντος να προσεγγίζει το πλοίο και ακολούθως οι ένοπλοι να σπεύδουν στη γέφυρα και να υποχρεώνουν τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.

Οι σιίτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της εμπόλεμης Υεμένης, ανακοίνωσαν χθες πως κατέλαβαν στην Ερυθρά Θάλασσα εμπορικό σκάφος που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία και το οδήγησαν προς τις ακτές της Υεμένης, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ναυτικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης διεξήγαγαν στρατιωτική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατάληψη ισραηλινού πλοίου και η μεταφορά του στις ακτές της Υεμένης», επισήμανε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχία Σαρί στο Χ.

Η κατάληψη αυτή βασίζεται «στη θρησκευτική, ανθρωπιστική και ηθική ευθύνη προς τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό, που υποβάλλεται σε άδικη πολιορκία, και στη συνέχιση των φρικτών και ειδεχθών σφαγών που διαπράττει ο ισραηλινός εχθρός», πρόσθεσε.

Οι Χούθι απειλούν «μόνο τα πλοία της ισραηλινής οντότητας και όσα ανήκουν σε Ισραηλινούς», τόνισε ο Γιαχία, υπογραμμίζοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου αντιμετωπίζεται «με βάση τις διδαχές και τις αξίες της ισλαμικής μας θρησκείας».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή