Ενές Καντέρ: Θα αποδειχθεί ότι ο Ερντογάν δεν είναι φίλος της Γάζας

Ενές Καντέρ: Θα αποδειχθεί ότι ο Ερντογάν δεν είναι φίλος της Γάζας

«Βλέπει τον πόλεμο ως ένα εργαλείο για να αυξήσει την επιρροή του και να κερδίσει ψήφους στην Τουρκία» σημειώνει με άρθρο του στη Wall Street Journal o άλλοτε άσος του NBA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ζήτημα της Γάζας και της ρητορικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο γνωστός Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ με αφορμή πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους της.

Ο Καντέρ ασκεί σταθερά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Ερντογάν η οποία τον έχει επικηρύξει προσφέροντας 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο πολέμιος του Τούρκου προέδρου υποστηρίζει με άρθρο του στη Wall Street Journal ότι «Η Ε.Ε., όπως και οι ΗΠΑ, διατηρεί εδώ και καιρό αυταπάτες σχετικά με τις απόψεις και τις προθέσεις του κ. Ερντογάν…Κατά τη διάρκεια της 20ετούς θητείας του ως ηγέτης της Τουρκίας, έχει βοηθήσει τη Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ να αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή».

«Ο κ. Ερντογάν συνομιλεί με τους ηγέτες της Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα, η συνηγορία του κ. Ερντογάν υπέρ των μουσουλμάνων είναι επιλεκτική. Είναι σιωπηλός, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για τους Ουιγούρους που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα και βουβός για τους Κούρδους, θύματα της δικής του κυβέρνησης», σημειώνει ο Καντέρ. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα αποδειχθεί φίλος του λαού της Γάζας. Βλέπει τον πόλεμο ως ένα εργαλείο για να αυξήσει την επιρροή του και να κερδίσει ψήφους στην Τουρκία.  Μια ευκαιρία να το παίξει παγκόσμιος ηγέτης ενώ υποδαυλίζει τον εξτρεμισμό» εκτιμά ο άλλοτε άσος του NBA.

Κλείνοντας τονίζει: «Το Ισραήλ ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία και δηλώνει ότι επανεκτιμά τις σχέσεις του με την Αγκυρα. Η ίδια επανεκτίμηση θα έπρεπε να γίνει και στις δυτικές πρωτεύουσες και τους διεθνείς οργανισμούς που αποδέχθηκαν το τουρκικό καθεστώς εδώ και 20 χρόνια». 

Με πληροφορίες από WSJ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή