Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Μασκ ότι κερδοσκοπεί από τη Χαμάς στο X

Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Μασκ ότι κερδοσκοπεί από τη Χαμάς στο X

«Δεδομένου ότι το Χ επωφελείται από το βίαιο περιεχόμενο της Χαμάς, χρειαζόμαστε λεπτομερείς απαντήσεις», έγραψαν νομοθέτες των Δημοκρατικών προς τον Μασκ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 27 Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων κατηγόρησαν την Τρίτη την X του Ελον Μασκ ότι «κερδοσκοπεί από το βίαιο περιεχόμενο της Χαμάς στην πλατφόρμα» και απαίτησαν από τον ίδιο και τη διευθύνουσα σύμβουλο να πράξουν αναλόγως. 

«Η πλατφόρμα έχει γίνει εστία παραπληροφόρησης και τρομοκρατικής προπαγάνδας», έγραψε η ομάδα των 27 Δημοκρατικών, με επικεφαλής τους βουλευτές Νταν Γκόλντμαν της Νέας Υόρκης και Τζέιμι Ράσκιν του Μέριλαντ σε επιστολή που περιήλθε σε γνώση του CNBC.

«Δεδομένου ότι το Χ επωφελείται από αυτό το περιεχόμενο, χρειαζόμαστε λεπτομερείς απαντήσεις», ανέφεραν οι νομοθέτες.

Οι 27 βουλευτές έδωσαν προθεσμία στον Μασκ και τη CEO Λίντα Γιακαρίνο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να παράσχουν «κάθε είδους λεπτομέρειες» για αναρτήσεις ή λογαριασμούς που συνδέονται με τη Χαμάς. Πέραν αυτών, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν προς αμφότερους να περιγράψουν πώς η X σχεδιάζει να περιορίσει περιεχόμενο που σχετίζεται με τη Χαμάς.

Η επιστολή δημοσιεύεται το διάστημα που ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, και η X, η πλατφόρμα που αγόρασε πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκονται ενώπιον νέων κατηγοριών για αντισημιτισμό που απειλούν να πλήξουν βαθιά το μοντέλο εσόδων της εταιρείας το οποίο βασίζεται στις διαφημίσεις.

Η Apple, η Disney, και η Comcast, η μητρική εταιρεία του CNBC, είναι μερικές από τις εταιρείες που διέκοψαν την online διαφήμισή τους στο X την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Μασκ συμφώνησε δημοσίως με μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας βάσει της οποίας «εβραϊκές κοινότητες προωθούσαν το μίσος κατά των λευκών».

Πηγή: CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή