ΗΠΑ: Πολεμικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και έπεσε στη θάλασσα – Σώοι οι επιβαίνοντες

ΗΠΑ: Πολεμικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και έπεσε στη θάλασσα – Σώοι οι επιβαίνοντες

Παραμένει άγνωστο γιατί το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με εννέα μέλη του πληρώματος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά του νησιού Οάχου της Χαβάης αφού βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Το P-8A Poseidon χρησιμοποιείται για περιπολία και αναγνώριση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σώματος Πεζοναυτών, 1η υπολοχαγό Χάιλι Χάρμς. Η ίδια δήλωσε ότι αξιολογείται η κατάσταση των εννέα επιβατών που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Η ορατότητα ήταν περιορισμένη, περίπου στο ενάμισι χιλιόμετρο την ώρα του συμβάντος, λόγω ομίχλης με ριπές ανέμου έως και 40 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Εικόνες έδειχναν το αεροσκάφος στα ανοικτά της βάσης του Σώματος Πεζοναυτών στη Χαβάη, στο κύριο νησί Οάχου, βόρεια της πρωτεύουσας Χονολουλού.

Το αεροσκάφος P-8A Poseidon είναι από τα βασικά εργαλεία των επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς μπορεί να μεταφέρει τόσο τορπίλες όσο και πυραύλους κρουζ, ενώ διεξάγει ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αποστολές συλλογής πληροφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή