Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: 53 νεκροί δημοσιογράφοι από 7 Οκτωβρίου

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: 53 νεκροί δημοσιογράφοι από 7 Οκτωβρίου

Εντεκα δημοσιογράφοι έχουν τραυματισθεί και τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι, προσθέτει η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 53 ανέρχονται οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Οπως αναφέρει η οργάνωση για την προάσπιση του Τύπου, η οποία καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου, μεταξύ των δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους, 46 ήταν Παλαιστίνιοι, τέσσερις ήταν Ισραηλινοί και τρεις ήταν Λιβανέζοι.

Ο απολογισμός επικαιροποιήθηκε μετά τον θάνατο δύο δημοσιογράφων του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Επιπρόσθετα, 11 δημοσιογράφοι έχουν τραυματισθεί ενώ τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα είναι εκτεθειμένοι σε ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους, επιχειρώντας να καλύψουν την ισραηλινή επίθεση, καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές, κατεστραμμένες επικοινωνίες, ελλείψεις σε προμήθειες και μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης», σχολιάζει η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων στον ιστότοπό της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT