Λαγκάρντ: Πρόωρο να κηρύξουμε νίκη επί του πληθωρισμού

Λαγκάρντ: Πρόωρο να κηρύξουμε νίκη επί του πληθωρισμού

«Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί έως ότου έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει ο πληθωρισμός σταθερά στον στόχο μας», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να ανέβει εκ νέου τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ. Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματούχος σημείωσε ότι «θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να αποφεύγουμε την εξαγωγή εύκολων συμπερασμάτων στηριζόμενοι σε βραχυπρόθεσμες εξελίξεις».

Μιλώντας στο Βερολίνο, η Λαγκάρντ εκτίμησε ότι «δεν έχει φθάσει ακόμη η ώρα που θα κηρύξουμε τη νίκη στη μάχη κατά του πληθωρισμού». Αντιθέτως, τόνισε η αξιωματούχος, «η φύση της διαδικασίας πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και στους κινδύνους του επίμονου πληθωρισμού».

Οι αγορές αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι μια μείωση των επιτοκίων δανεισμού είτε τον Απρίλιο είτε τον Ιούνιο. Ωστόσο, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν σταθερά για τα «επόμενα δύο τρίμηνα», ενώ ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας εκτίμησε ότι θα μπορούσαν να μείνουν σταθερά για «μερικά τρίμηνα».

«Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί έως ότου έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει ο πληθωρισμός σταθερά στον στόχο μας», δήλωσε η Λαγκάρντ με τον στόχο αυτό να προσδιορίζεται στο 2%

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή