Τουρκία: Συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου από την Αλγερία

Τουρκία: Συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου από την Αλγερία

Η Τουρκία και η Αλγερία εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ίδρυσης κοινής εταιρείας εξορύξεων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα Al Monitor

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμεντζίντ Τεμπουνέ υπέγραψαν 12 συμφωνίες με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Αλγερίας και Τουρκίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη.

Οι συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου μεταξύ της τουρκικής ενεργειακής εταιρείας BOTAS και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αλγερίας Sonatrach, καθώς και μνημόνια κατανόησης για το εμπόριο, την τεχνολογία και την υγεία.

Η Τουρκία και η Αλγερία εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο ίδρυσης κοινής εταιρείας εξορύξεων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα Al Monitor.

Η Αλγερία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Τουρκία μετά τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Οι δύο χώρες στοχεύουν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών τους, ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Τεμπουνέ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία τον Ιούλιο, ήταν ένας από τους πρώτους ξένους ηγέτες που φιλοξένησε ο Ερντογάν μετά την επανεκλογή του.

Mε πληροφορίες από Al Monitor

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT