Παραιτείται ο CEO της Binance μετά από διακανονισμό

Παραιτείται ο CEO της Binance μετά από διακανονισμό

Η εταιρεία θα κληθεί, στο πλαίσιο διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, να πληρώσει πρόστιμα 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σχεδιάζει να παραιτηθεί και να δηλώσει ένοχος για την παραβίαση κανονισμών ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος.

Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο διακανονισμού της εταιρείας με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς η επιβολή του προστίμου και η ομολογία αναμένεται να επιτρέψουν στην Binance να συνεχίσει να λειτουργεί

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, ο επικεφαλής της Binance, Τσανγκπένγκ Ζάο θα εμφανισθεί σήμερα ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σιάτλ και θα δηλώσει ένοχος για την παραβίαση των αμερικανικών κανονισμών όσον αφορά στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος. Η Binance θα κληθεί επίσης να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσανγκπένγκ Ζάο είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας. Ο ίδιος θα διατηρήσει την ιδιοκτησία της Binance αλλά θα χάσει τον εκτελεστικό του ρόλο. 

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας ενδελεχούς έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, η οποία είχε ξεκινήσει το 2018.

Με πληροφορίες από WSJ, Forbes

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT