Η Ταϊλάνδη «συλλαμβάνει» ιγκουάνα

Η Ταϊλάνδη «συλλαμβάνει» ιγκουάνα

Προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως κατοικίδια. Ηδη απαγορεύτηκε η περαιτέρω εισαγωγή τους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 150 ιγκουάνα που αλώνιζαν στην ύπαιθρο, εισβάλλοντας σε αγροκτήματα και προκαλώντας ζημιές, «συνέλαβαν» οι Αρχές στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικών Πάρκων, Αγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών (DNP), μόνο στην επαρχία Λοπμπούρι, 160 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόγκ, αιχμαλωτίστηκαν 134 ιγκουάνα.

Ακόμα έξι ανακαλύφθηκαν στο Ούντον Θάνι, στα βορειοανατολικά της χώρας, καθώς και άλλα 23 σε διάφορες περιοχές. «Πολλά ιγκουάνα ζούσαν στη φύση και κατέστρεφαν την αγροτική παραγωγή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η DNP.

Τα «κατορθώματα» των ιγκουάνα, τα οποία προέρχονται από την Κεντρική και Νότια Αμερική αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως κατοικίδια στην Ταϊλάνδη, έχουν ήδη εγείρει περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Απαγόρευση εισαγωγής – Ποινή φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα

«Ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός τους έχει επηρεάσει το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους», επισημαίνει η DNP. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κρατικοί αξιωματούχοι απαγόρευσαν την περαιτέρω εισαγωγή σαυρών.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο έως ένα εκατομμύριο μπατ ή 38.000 δολάρια.

Προς το παρόν, τα ιγκουάνα, που ορισμένες φορές μπορούν να φτάσουν έως και πάνω από 1,5 μέτρο σε μήκος, φυλάσσονται σε κέντρα άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Nakhon Nayok, βορειοανατολικά της Μπανγκόγκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σε 61 επαρχίες βρίσκονται συνολικά περισσότερες από 3.600 σαύρες.

Με πληροφορίες από The Straits Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή