Μέτρα ασφαλείας μετά την έκρηξη στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Μέτρα ασφαλείας μετά την έκρηξη στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο CBS ότι η έκρηξη στη γέφυρα Rainbow ήταν «κάτι περισσότερο από ένα τυχαίο δυστύχημα»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε όχημα το οποίο βρισκόταν σε γέφυρα στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Προς το παρόν, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης.

Νωρίτερα, το FBI έκανε λόγο για μια «ρευστή» κατάσταση χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα στη γέφυρα Rainbow, η οποία συνδέει το Οντάριο με τη Νέα Υόρκη.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση. Ενας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο CBS ότι η έκρηξη στη γέφυρα Rainbow ήταν «κάτι περισσότερο από ένα τυχαίο δυστύχημα».

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Διάφοροι Αμερικανοί και Καναδοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προσδιορισθεί τι ακριβώς συνέβη και τι προκάλεσε την έκρηξη. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το δίκτυο Foχ, το FBI φέρεται να ερευνά την έκρηξη ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή