Μιλέι: Ο Τραμπ θα επισκεφθεί σύντομα την Αργεντινή

Μιλέι: Ο Τραμπ θα επισκεφθεί σύντομα την Αργεντινή

«Είμαι πολύ περήφανος για σένα. Θα αλλάξετε τη χώρα σας και θα κάνετε την Αργεντινή πραγματικά μεγάλη ξανά!» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social μετά τη νίκη του Μιλέι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Μπουένος Αϊρες για να συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες. 

«Ολος ο κόσμος παρακολουθεί. Είμαι πολύ περήφανος για σένα. Θα αλλάξετε τη χώρα σας και θα κάνετε την Αργεντινή πραγματικά μεγάλη ξανά!» έγραψε ο Τραμπ στην κοινωνική του πλατφόρμα Truth μετά τη νίκη του. 

Ο Μιλέι κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με περίπου 56% των ψήφων έναντι 44% του περονιστή υπουργού Οικονομίας Σέρτζιο Μάσα.

Ο Μιλέι, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου, θέλει να υιοθετήσει μέτρα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας, την κατάργηση του πέσο και τη μείωση των δαπανών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε επίσης με τον Μιλέι για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της χώρας και να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη.

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή