Ο «βασιλιάς» των κρύπτο ανταλλάσσει πια… καπνιστό σκουμπρί στις φυλακές του Μπρούκλιν

Ο «βασιλιάς» των κρύπτο ανταλλάσσει πια… καπνιστό σκουμπρί στις φυλακές του Μπρούκλιν

Μοιράζεται τον κοιτώνα του με έναν πρώην πρόεδρο της Ονδούρας που περιμένει να δικαστεί και με έναν πρόσφατα καταδικασμένο πρώην κορυφαίο αστυνομικό του Μεξικού.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, άλλοτε βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων και πλέον τρόφιμος στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν, περιμένοντας την τελική απόφαση για επτά κακουργήματα, μαθαίνει παράλληλα τις βασικές αρχές της οικονομίας της φυλακής.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ μοιράζεται τον κοιτώνα με έναν πρώην πρόεδρο της Ονδούρας που περιμένει να δικαστεί και με έναν πρόσφατα καταδικασμένο πρώην κορυφαίο αστυνομικό του Μεξικού.

Στη φυλακή αυτή έχουν «φιλοξενηθεί» διάσημοι κρατούμενοι, όπως η συνεργός του Τζέφρι Επσταϊν, Γκιλέιν Μάξγουελ, η οποία είχε παραπονεθεί για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι δικηγόροι της Μάξγουελ, μάλιστα, είχαν δηλώσει πως οι συνθήκες κράτησης παραπέμπουν στη φυλάκιση του Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία του 1991 «Σιωπή των Αμνών».

Το καπνιστό σκουμπρί έχει αντικαταστήσει, πάντως, τα τσιγάρα ως το αγαπημένο ανταλλακτικό μέσο των κρατουμένων μετά την απαγόρευση του καπνίσματος. Εκτοτε, οι τρόφιμοι χρησιμοποιούν σακουλάκια με το καπνιστό ψάρι σε αντάλλαγμα υπηρεσιών ή άλλων αγαθών. 

Το κέντρο κράτησης του Μπρούκλιν απέχει πολύ από το ρετιρέ των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στις Μπαχάμες που κάποτε αποκαλούσε σπίτι του ο Μπάνκμαν-Φριντ.

Οι μέρες που ο Μπάνκμαν-Φριντ επένδυε δισεκατομμύρια δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις και εμπορευόταν ψηφιακά tokens έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον δίνει συμβουλές για την κρυπτογράφηση στους φύλακες, σύμφωνα με πηγή της Wall Street Journal.

Ο 31χρονος Mπάνκμαν-Φριντ κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά σχέδιά του: αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές, αλλά και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου Alameda Research. 

Σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μπάνκμαν-Φριντ άντλησε πάνω από 1,8 δισ. δολάρια από επενδυτές και απέκρυψε την έκταση των σχέσεων ανάμεσα στην FTX και την Alameda Research, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει. Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη στις Μπαχάμες.

Mε πληροφορίες από Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT