Βέλγιο: Δεκάδες τάφοι Εβραίων βεβηλώθηκαν στο Σαρλερουά

Βέλγιο: Δεκάδες τάφοι Εβραίων βεβηλώθηκαν στο Σαρλερουά

«Ο αντισημιτισμός είναι ένα κακό που πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαρλερουά, Πολ Μανιέτ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 85 τάφοι βεβηλώθηκαν στο εβραϊκό τμήμα ενός νεκροταφείου στο Σαρλερουά, στο νότιο Βέλγιο, ενώ χάλκινα αντικείμενα και αστέρια του Δαβίδ εκλάπησαν, στο πλαίσιο μιας «ενέργειας αντισημιτικού χαρακτήρα» την οποία καταδίκασαν σήμερα οι βελγικές Αρχές.

Η βεβήλωση των τάφων έγινε γνωστή χθες, Τετάρτη, ενώ εκτιμάται ότι είχε λάβει χώρα την αμέσως προηγούμενη νύχτα.

Μόνο το εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου επλήγη, ένδειξη του αντισημιτικού χαρακτήρα του βανδαλισμού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Οι καταγγελίες για αντισημιτικές δηλώσεις και ενέργειες αυξήθηκαν στο Βέλγιο μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι βελγικές αστυνομικές Αρχές να είναι πλέον σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά σχολείων και χώρων λατρείας της εβραϊκής κοινότητας. 

«Ο αντισημιτισμός είναι ένα κακό που πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Σαρλερουά, Πολ Μανιέτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT