Βίαια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών

Βίαια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο της επίθεσης και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έπειτα από φήμες που θέλουν τον δράστη να είναι μουσουλμάνος ή ξένος και το κίνητρό του να είναι τρομοκρατικό.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο αναφορικά με το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντρου Χάρις.

Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πάντως πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για το ποιο ήταν το κίνητρο (του δράστη), θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, προσπάθησε να επιτεθεί σε νέους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού περαστικοί επέμβουν και τον ρίξουν στο έδαφος. Ενα κορίτσι ηλικίας μόλις 5 ετών έχει τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση και άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία, ανέφερε η αστυνομία. Μια γυναίκα και ένας άνδρας έχουν επίσης τραυματιστεί. 

Βίαια επεισόδια στο Δουβλίνο μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών-1
(REUTERS/Clodagh Kilcoyne)

Στον απόηχο της επίθεσης ωστόσο, ξέσπασαν επεισόδια, καθώς κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο δράστης είναι μουσουλμάνος ή ξένος και ότι το κίνητρο του ήταν τρομοκρατικό, πράγμα το οποίο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Στη συνοικία όπου σημειώθηκε η επίθεση ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ.

Ο επικεφαλής της ιρλανδικής αστυνομίας, Ντρου Χάρις, δήλωσε, αναφερόμενος στους διαδηλωτές, ότι πρόκειται για μια «τρελή συμμορία που καθοδηγείται από την ακροδεξιά ιδεολογία».

«Αυτές είναι ντροπιαστικές σκηνές», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή