Νότια Αφρική: Αποφυλακίζεται ο Οσκαρ Πιστόριους

Νότια Αφρική: Αποφυλακίζεται ο Οσκαρ Πιστόριους

O πρώην παραολυμπιονίκης αποφυλακίζεται υπό όρους, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, ο πρώην παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, 37 ετών, κέρδισε σήμερα την υπό όρους αποφυλάκισή του.

«Το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνει την υπό όρους αποφυλάκιση του κ. Οσκαρ Πιστόριους από τις 5 Ιανουαρίου 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπηρεσιών έπειτα από την απόφαση ad hoc επιτροπής στην φυλακή κοντά στην Πρετόρια όπου εκτίει την ποινή του ο Οσκαρ Πιστόριους.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί από νοτιοαφρικανικό δικαστήριο το 2016 σε κάθειρξη 13 χρόνων για τη δολοφονία της συντρόφου της, Ρέεβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τη μπέρδεψε με ληστή

Η μητέρα του θύματος δεν έφερε αντίρρηση στην αποφυλάκιση, ωστόσο, σε επιστολή της στο αρμόδιο συμβούλιο, αναρωτήθηκε αν τα «τεράστια προβλήματα θυμού» του Πιστόριους αντιμετωπίστηκαν στη φυλακή, προσθέτοντας πως η ίδια θα ανησυχούσε «για την ασφάλεια οποιασδήποτε γυναίκας που έρχεται σε επαφή μαζί του». 

Η Τζουν Στέενκαμπ επέλεξε να μην παραστεί στην ακρόαση για την αποφυλάκιση σήμερα, στις φυλακές Ατεριντζβίλ, κοντά στην Πρετόρια, λέγοντας: «Απλώς δεν μπορώ να συγκεντρώσω την ενέργεια να τον αντιμετωπίσω ξανά σε αυτό το στάδιο». 

Σημειώνεται πως ο σύζυγός της και πατέρας της Ρέεβα, πέθανε φέτος. 

«Ο αγαπημένος μου Μπάρι έφυγε από αυτόν τον κόσμο εντελώς συντετριμμένος από τη σκέψη ότι απέτυχε να προστατεύσει την κόρη του… Η μόνη ελπίδα που του είχε απομείνει, ήταν ότι ο Όσκαρ θα έβρισκε μέσα του το κουράγιο να πει τελικά την πλήρη αλήθεια» αναφέρει στη δήλωσή της η Στέενκαμπ. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή