Κατάληψη δεξαμενόπλοιου ισραηλινών συμφερόντων ανοιχτά της Υεμένης

Κατάληψη δεξαμενόπλοιου ισραηλινών συμφερόντων ανοιχτά της Υεμένης

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», ανέφερε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεξαμενόπλοιο που ανήκει σε εταιρεία η οποία συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο καταλήφθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών, Ambrey, στο τελευταίο παρόμοιο περιστατικό σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το πλοίο είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις είναι ενήμερες για το περιστατικό, πρόσθεσε η Ambrey, χωρίς να διευκρινίσει αν αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν για να βοηθήσουν το πλοίο που ονομάζεται «Central Park». Η κατάληψη του πλοίου συνέβη στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης Αντεν της Υεμένης. Ενα εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο το «πλησίασαν οκτώ άτομα που φορούσαν στρατιωτικές στολές και επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

Την Παρασκευή, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι κατέλαβαν φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει πως θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος, πολλοί εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή