Βερμόντ: Σύλληψη άνδρα για την επίθεση σε τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές

Βερμόντ: Σύλληψη άνδρα για την επίθεση σε τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές

Ενας 48χρονος συνελήφθη και θα προσαχθεί σήμερα, Δευτέρα, στην εισαγγελία του Βερμόντ ως ύποπτος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 48χρονος συνελήφθη και θα προσαχθεί σήμερα, Δευτέρα, στην εισαγγελία του Βερμόντ ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό τριών Παλαιστινίων φοιτητών, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό της αμερικανικής αστυνομίας.

Η υπόθεση στην πόλη Μπέρλινγκτον, στις ανατολικές ΗΠΑ, έλαβε διεθνή διάσταση λόγω της αύξησης εγκλημάτων μίσους μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Ο Τζέισον Ιτον συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής κοντά στο σημείο της επίθεσης, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Μπέρλινγκτον σε δελτίο Τύπου. Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο κ. Ιτον διαμένει σε μια πολυκατοικία μπροστά από τη σκηνή του πυροβολισμού και η έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε στοιχεία που έδωσαν στους ερευνητές «πιθανή αιτία να πιστέψουν ότι ο κ. Ιτον διέπραξε τους πυροβολισμούς».

Οι Αρχές διερεύνησαν εάν η επίθεση μπορεί να ήταν έγκλημα μίσους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε νωρίς τη Δευτέρα ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ύποπτος.

Οι Χισάμ Αουαρτανί, Ταχσίν Αχμέντ και Κινάν Αμπνταλχαμίντ, όλοι 20 ετών, περπατούσαν στο δρόμο το βράδυ του Σαββάτου όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα με πιστόλι ο οποίος άνοιξε πυρ και πυροβόλησε τον καθένα τους «χωρίς να μιλήσει» πριν τραπούν σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Μπέρλινγκτον.

Οι δύο από τους φοιτητές ήταν σε σταθερή κατάσταση το Σαββατοκύριακο, αλλά ο τρίτος τραυματίστηκε πολύ πιο σοβαρά, ανέφερε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι δύο πυροβολήθηκαν στον κορμό και ο έτερος στα κάτω άκρα.

Αμοιβή

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) δήλωσε την Κυριακή ότι προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης που είχε ως στόχο τους τρεις Παλαιστίνιους φοιτητές.

Το συμβούλιο κάλεσε επίσης τις Αρχές να διερευνήσουν πιθανό «κίνητρο προκατάληψης», κάνοντας λόγο για «άνευ προηγουμένου έξαρση του αντιμουσουλμανικού και αντιπαλαιστινιακού μίσους και της βίας».

Οι αστυνομικοί ερευνούν το πιθανό κίνητρο της επίθεσης, ωστόσο ανέφεραν ότι τα θύματα φορούσαν κεφιγιέ –παραδοσιακή μαντίλα– και μιλούσαν αραβικά όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή