Στις αρχές του 2018, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, η Ναντίν Ασλανιάν γνώρισε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ τον οποίο παντρεύτηκε το 2020. Μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη της σχέσης τους, η Ασλανιάν και ο Χάνα συνεργάστηκαν για να γνωρίσουν τον γερουσιαστή σε αξιωματούχους των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς.

Σε αυτές τις συναντήσεις, οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι μετέφεραν τα αιτήματά τους για στρατιωτικές πωλήσεις και χρηματοδότηση και οι Μενέντεζ υποσχέθηκαν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή του γερουσιαστή για να βοηθήσουν να συνεχισθεί η βοήθεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Επιπρόσθετα, ο Χάνα συμφώνησε επίσης να δώσει στη μελλοντική σύζυγο του Μενέντεζ μια εικονική θέση εργασίας σε μια εταιρεία πιστοποίησης χαλάλ που δεν είχε ακόμη λειτουργήσει το 2018.

Το επόμενο έτος, η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του Χάνα με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ θα αποκτούσε το μονοπώλιο της πιστοποίησης χαλάλ που εξάγεται από την Αίγυπτο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Νότιας Αμερικής. Μια έρευνα του ανεξάρτητου αιγυπτιακού μέσου ενημέρωσης Mada Masr το 2019 διαπίστωσε ότι η εταιρεία του Χάνα συνεργαζόταν στενά με την Medi Trade, μια αιγυπτιακή εταιρεία που συνδέεται με το αιγυπτιακό κράτος. 

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η εταιρεία παρείχε μια σταθερή ροή εσόδων που επέτρεψε στον Χάνα να έχει μεγάλη οικονομική άνεση. Τον Ιούλιο του 2019, η εταιρεία πλήρωσε 23.000 δολάρια για να αποτρέψει την κατάσχεση του σπιτιού της Ασλανιάν. Εξέδωσε επίσης πληρωμές ύψους 30.000 δολαρίων στη νεοσύστατη εταιρεία συμβούλων της, Strategic International Business Consultants, μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 2019. Η τελευταία, δε, επιταγή ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την έφοδο του FBI στο σπίτι του Χάνα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πηγή: Washington Post