O Χάντερ Μπάιντεν απαιτεί δημόσια ακρόαση στην έρευνα για τον πατέρα του

O Χάντερ Μπάιντεν απαιτεί δημόσια ακρόαση στην έρευνα για τον πατέρα του

Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «εκστρατεία συκοφάντησης» η οποία «έχει συγκεντρώσει μηδενικές αποδείξεις»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ζήτησε σήμερα να γίνει δημόσια η ακρόαση, τον επόμενο μήνα, στην επιτροπή που ερευνά τον πατέρα του, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε μία διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, η οποία επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές δοσοληψίες του γιου του. Οι Ρεπουμπλικανοί ισχυρίζονται ότι ο Χάντερ και άλλα μέλη της οικογένειας υπόσχονταν πρόσβαση στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν την εποχή που εκείνος ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής κλήτευσε τον Χάντερ Μπάιντεν για μια κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση, στις 13 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σήμερα, ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν στηλίτευσε την έρευνα, χαρακτηρίζοντάς την «απόπειρα ψαρέματος» και «άνευ περιεχομένου». Απευθύνθηκε επίσης στον πρόεδρο της επιτροπής λέγοντας ότι μια δημόσια ακρόαση είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί «η συγκαλυμμένη, μονόπλευρη διαδικασία».

«Εχουμε δει να χρησιμοποιείτε τις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις για να χειραγωγείτε, ακόμη και να παραποιείτε τα γεγονότα και να παραπληροφορείτε το κοινό. Επομένως, προτείνουμε να ανοίξετε την πόρτα» έγραψε ο δικηγόρος Αμπι Λόουελ στον πρόεδρο της επιτροπής Τζέιμς Κόμερ.

Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «εκστρατεία συκοφάντησης» η οποία «έχει συγκεντρώσει μηδενικές αποδείξεις».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που παραμένει το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές του 2024, χαιρέτισε την έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν. Ο ίδιος είναι ο πρώτος και μοναδικός προς το παρόν πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει παραπεμφθεί δύο φορές σε δίκη στη Γερουσία, για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες και στις δύο περιπτώσεις.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή