Γαλλία: «Υπό διωγμό» το κάπνισμα – Εως 12 ευρώ το πακέτο

Γαλλία: «Υπό διωγμό» το κάπνισμα – Εως 12 ευρώ το πακέτο

Ακριβότερο και δυσκολότερο γίνεται το κάπνισμα στη χώρα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαγόρευση του καπνίσματος σε παραλίες, δημόσια πάρκα, δάση, αλλά και περιοχές πέριξ δημοσίων κτιρίων, αρχής γενομένης από τα σχολεία, προωθεί η Γαλλία.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την καταπολέμηση του καπνίσματος παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ορελιέν Ρουσό, προβλέποντας επίσης γενική άνοδο των τιμών στα τσιγάρα και τα καπνικά προϊόντα. Μάλιστα, εκτιμάται πως το 2024 η μέση τιμή ενός πακέτου τσιγάρων θα φτάσει στα 12 ευρώ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα προϊόντα καπνού προκαλούν 75.000 θανάτους ετησίως στη Γαλλία, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Αναφορικά με τους περιορισμούς, ο κ. Ρουσό ανέφερε πως «οδεύουμε προς έναν γενικό κανόνα για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας». «Παραλίες, πάρκα, γύρω από τα σχολεία. Πολλά μέρη είχαν ξεκινήσει αυτά τα πειράματα και τώρα, είναι αλήθεια, οδεύουμε προς έναν γενικό κανόνα για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, θα απαγορεύεται επίσης η είσοδος των ανήλικων σε καταστήματα που πουλούν τσιγάρα και είδη καπνού.

Τέλος, εξετάζεται να τεθούν εκτός νόμου τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, με την αρχική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου να αναμένεται στην Εθνοσυνέλευση τον επόμενο μήνα.

Με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή