Νέα αγωγή κατά του Fox News – Θα καταθέσει ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Νέα αγωγή κατά του Fox News – Θα καταθέσει ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Η Smartmatic μήνυσε το Fox News για τις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news που κυκλοφορούσαν το 2020 περί ηλεκτρονικής νοθείας υπέρ του Τζο Μπάιντεν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ πρόκειται να εξεταστεί ενόρκως στο πλαίσιο της αγωγής ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας τεχνολογίας ψηφοφορίας Smartmatic κατά της Fox για τους ισχυρισμούς περί νοθείας που αφορούν τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο 92χρονος Μέρντοχ ήταν πρόεδρος της Fox και της News Corp μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο όποτε ανακοίνωσε ότι παραιτείται. Στο πλαίσιο της μετάβασης, τις θέσεις του ανέλαβε ο γιος του Λάχλαν Μέρντοχ. 

Η Smartmatic με έδρα τη Φλόριντα ζητά αποζημίωση από τη Fox Corp, τη Fox News και πέντε άτομα: τους δικηγόρους Σίντνεϊ Πάουελ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, τις παρουσιάστριες Μαρία Μπαρτιρόμο και Τζανίν Πάιρο καθώς και τον πρώην παρουσιαστή Λου Ντομπς. 

Οπως και στην υπόθεση της Dominion, η Smartmatic μήνυσε το Fox News για τις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news που κυκλοφορούσαν το 2020 περί ηλεκτρονικής νοθείας υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Yπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2023, το Fox News ήρθε σε διακανονισμό με την εταιρεία Dominion, συμφωνώντας να καταβάλει 787,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 717 εκατ. ευρώ).

Ο διακανονισμός των 787,5 εκατ. δολαρίων είναι ο μεγαλύτερος, μέχρι σήμερα, δημοσίως γνωστός διακανονισμός συκοφαντικής δυσφήμισης στην ιστορία των ΗΠΑ που αφορά σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή