Οι γιατροί απαγορεύουν στον Πάπα να ταξιδέψει στο Ντουμπάι

Οι γιατροί απαγορεύουν στον Πάπα να ταξιδέψει στο Ντουμπάι

«Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε το αίτημα των γιατρών με μεγάλη λύπη και το ταξίδι ως εκ τούτου ακυρώθηκε», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Αγίας Εδρας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Ντουμπάι, προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση COP28 για το κλίμα, ακύρωσε για ιατρικούς λόγους ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό, «αν και η κλινική εικόνα του Αγίου Πατέρα έχει βελτιωθεί, όσον αφορά τη γρίπη και τη φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος, οι γιατροί ζήτησαν να μην κάνει το προγραμματισμένο για τις επόμενες ημέρες ταξίδι».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε το αίτημα των γιατρών με μεγάλη λύπη και το ταξίδι ως εκ τούτου ακυρώθηκε», επισημαίνεται.

«Η προθυμία του Πάπα και της Αγίας Εδρας να συμμετάσχουν στις συζητήσεις είναι μεγάλη. Οι λεπτομέρειες με τις οποίες αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί θα καθοριστούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Εδρας, Ματέο Μπρούνι.

Υπενθυμίζεται πως το Βατικανό είχε ανακοινώσει από τη Δευτέρα ότι ο Πάπας θα περιορίσει τις δραστηριότητές του αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να διατηρήσει τις δυνάμεις του.

Μια αξονική τομογραφία που έγινε σε νοσοκομείο της Ρώμης το Σάββατο απέκλεισε την πνευμονία, ωστόσο εντόπισε φλεγμονή στους πνεύμονες που προκάλεσε αναπνευστικές δυσκολίες. «Λαμβάνει αντιβιοτικά ενδοφλεβίως», είχε αναφέρει το Βατικανό.

Σημειώνεται πως όταν ήταν νέος στην πατρίδα του, την Αργεντινή, ο Πάπας είχε προχωρήσει στην αφαίρεση τμήματος ενός πνεύμονα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή