Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση από ρωσικό πλοίο κατά υποδομών – Ουκρανικό drone κατά Μόσχας

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση από ρωσικό πλοίο κατά υποδομών – Ουκρανικό drone κατά Μόσχας

Οι Ρώσοι αναφέρουν την κατάρριψη UAV στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εξαπέλυσε επίθεση με τέσσερις πυραύλους κρουζ εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας, μεταδίδει σήμερα Τετάρτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στο πλήρωμα φρεγάτας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανατέθηκε το αναπάντεχο καθήκον να εξαπολύσει πλήγμα με πυραύλους κρουζ Καλίμπρ το συντομότερο εναντίον εχθρικών στρατιωτικών υποδομών», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα πότε ή πού ακριβώς έγινε η επίθεση.

Το υπουργείο είπε ότι «οι καθορισμένοι στόχοι» χτυπήθηκαν. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο νωρίς την Τετάρτη από την Ουκρανία σχετικά με το χτύπημα των υποδομών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βίντεο της αναφερόμενης επίθεσης που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο στο Telegram έδειξε ένα πλοίο να εκτοξεύει πυραύλους κατά τη διάρκεια, όπως φαινόταν, της ανατολής του ηλίου ή την αυγή, αλλά υπήρχε επίσης ένα πλάνο υπό το φως της ημέρας.

Το ναυτικό της Ουκρανίας ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι το ρωσικό ναυτικό έχει κρατήσει δύο υποβρύχια με συνολικό εξοπλισμό έως και οκτώ πυραύλων Kalibr σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα από το απόγευμα της Τρίτης.

«Το επίπεδο απειλής πυραύλων είναι υψηλό», δήλωσε το ναυτικό της Ουκρανίας στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Drone κοντά στη Μόσχα

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι φέρονται να έχουν αποκρούσει νέα ουκρανική επίθεση με drone που κατευθυνόταν στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine.

Επικαλείται αναφορά του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, στο κανάλι του στο Telegram, που γράφει ότι το drone καταστράφηκε πάνω από την πόλη Ποντίλσκ.

«Οι δυνάμεις αεράμυνας στην περιοχή του Ποντίλσκ απέκρουσαν επίθεση από drone που πετούσε προς τη Μόσχα. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί στο σημείο όπου έπεσαν τα συντρίμμια. Ειδικοί των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο», έγραψε ο κ. Σομπιάνιν.

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση από ρωσικό πλοίο κατά υποδομών – Ουκρανικό drone κατά Μόσχας-1
Ουκρανικός χάρτης δείχνει την εγγύτητα του σημείου κατάρριψης στη Μόσχα (φωτ.: RBC-Ukraine).

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι το drone καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της περιφέρειας της πόλης Ποντίλσκ στα περίχωρα της Μόσχας περίπου στις 6.30 π.μ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των επιθέσεων από άγνωστα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφος της Ρωσίας έχει αυξηθεί ξανά. Ετσι, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου ακούστηκαν εκρήξεις στα προάστια της Μόσχας, στην Τούλα και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, RBC-Ukraine

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT