Τάκερ Κάρλσον: Από το Fox News στην… κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Τάκερ Κάρλσον: Από το Fox News στην… κυβέρνηση των ΗΠΑ;

Ο αμφιλεγόμενος συντηρητικός τηλεπαρουσιαστής λέγεται ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει κορυφαία θέση σε μια κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ εάν ο τελευταίος επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του 2024.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 54χρονος Τάκερ Κάρλσον έγινε γνωστός διεθνώς ως η –συχνά προκλητική και αμφιλεγόμενη– φωνή του αμερικανικού υπερσυντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Ηταν μάλιστα τόσο στενά «δεμένος» με το Fox, που το «διαζύγιό» τους τον περασμένο Απρίλιο (η ξαφνική απόλυσή του από το Fox) έγινε είδηση διεθνώς.

Πλέον, μόλις λίγους μήνες μετά, ο Κάρλσον συνεχίζει να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές τις οποίες προβάλλει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο δίκτυο X (πρώην Twitter).

Για τις ανάγκες αυτών των εκπομπών, ο Αμερικανός ταξίδεψε στο Μπουένος Αϊρες όπου είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι, στη Μαδρίτη όπου συνάντησε τον επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ. Επισκέφθηκε ακόμα το Λονδίνο για να δει από κοντά τον Τζούλιαν Ασάνζ αλλά και τη Βουδαπέστη προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν. Κι όλα αυτά, ενώ οι ΗΠΑ μπαίνουν πια σε προεκλογική περίοδο ενόψει των προεδρικών του 2024, με  φήμες μάλιστα να θέλουν τον Τάκερ Κάρλσον να κάνει τη μετάβαση από τα μίντια στην πολιτική.

Τροφή σε αυτές τις φήμες έδωσε, βέβαια, από την πλευρά του και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ όταν είπε δημόσια ότι θα μπορούσε να φανταστεί τον Τάκερ Κάρλσον ακόμη και ως υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του στον δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με όσα γράφει ωστόσο η Σάρα Γουίτον στο Politico, ο Κάρλσον έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί ως «σκιώδης διπλωμάτης» στο πλευρό του Τραμπ… ακολουθώντας έτσι τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, Ντικ Κάρλσον, ο οποίος είχε διατελέσει διπλωμάτης (πρέσβης των ΗΠΑ στις Σεϋχέλλες στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και εν συνεχεία λομπίστας στην υπηρεσία πολιτικών όπως ήταν μεταξύ άλλων και… ο Βίκτορ Ορμπαν.

Με πληροφορίες από Politico, the Hill  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT