Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ

Βρετανία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλιστερ Ντάρλινγκ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, πέθανε σε ηλικία 70 ετών νικημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος ήταν επί μακρόν μέλος της κυβέρνησης υπό τους Εργατικούς, πέθανε έπειτα από μια σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο όνομα της οικογένειάς του.

Ο Ντάρλινγκ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Εργατικού Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ύφεσης που ακολούθησε.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ απέτισε φόρο τιμής σήμερα σε έναν άνδρα «του οποίου η εμπειρογνωμοσύνη και η τιμιότητα συνέβαλαν στη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω της αναταραχής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης». 

Ο Ντάρλινγκ εξελέγη βουλευτής το 1987 και η σταδιοδρομία του απογειώθηκε με την άνοδο στην εξουσία των Εργατικών το 1997.

Ηταν επίσης ένας από τους πρωτοστάτες της εκστρατείας του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT