Οι γεωπολιτικές εξελίξεις κορυφαία πηγή ανησυχίας για τους δισεκατομμυριούχους

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις κορυφαία πηγή ανησυχίας για τους δισεκατομμυριούχους

Σύμφωνα με έρευνα της UBS, οι δισεκατομμυριούχοι αξιολογούν, σε ποσοστό 62%, τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, πάνω από τον πληθωρισμό και την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που υπάρχουν πια παγκοσμίως αυξήθηκε από 2.376 σε 2.544 μέσα σε δώδεκα μήνες, από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Μπέντζαμιν Καβάλι της ελβετικής UBS, όσοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι την προαναφερθείσα περίοδο «συγκέντρωσαν περισσότερο πλούτο μέσα από κληρονομιές παρά από επιχειρηματικές κινήσεις (σ.σ. entrepreneurship)» και «αυτό είναι κάτι που θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερο τα επόμενα 20 με 30 χρόνια, καθώς περισσότεροι από 1.000 δισεκατομμυριούχοι θα αρχίσουν να περνούν περίπου 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στα παιδιά τους».   

Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι, με άλλα λόγια, δεν δημιουργούν πια πλούτο όπως άλλοτε αλλά τον κληρονομούν, με τον Μαξ Κούνκελ της UBS να σημειώνει από την πλευρά του ότι «είναι πια πιο δύσκολο να δημιουργήσεις πλούτο μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και οικονομικής/γεωπολιτικής αβεβαιότητας» όπως είναι το τρέχον.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική έρευνα της UBS, οι δισεκατομμυριούχοι αξιολογούν, σε ποσοστό 62%, τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, πάνω από τον πληθωρισμό και την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ.

Παρόμοια είναι, ωστόσο, και τα ευρήματα έρευνας στην οποία προχώρησε η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Stonehage Fleming που έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κριτηρίων που επηρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις των υπερπλούσιων.  

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT