Οι Ταλιμπάν «απέκτησαν» πρέσβη στην Κίνα

Οι Ταλιμπάν «απέκτησαν» πρέσβη στην Κίνα

Πρόκειται για τον πρώτο επισήμως διαπιστευμένο εκπρόσωπο που στέλνουν οι Ταλιμπάν σε ξένη χώρα αφότου κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν το 2021

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αφγανική κυβέρνηση των Ταλιμπάν διόρισε έναν πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, τον Μπιλάλ Καρίμι, στη θέση του νέου πρέσβη του Αφγανιστάν στην Κίνα, με την εξέλιξη να υπογραμμίζεται ως αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για τον πρώτο επισήμως διαπιστευμένο εκπρόσωπο που στέλνουν οι Ταλιμπάν σε ξένη χώρα αφότου κατέλαβαν την εξουσία το 2021.

Ο Μπιλάλ Καρίμι έφθασε στην Κίνα στα τέλη Νοεμβρίου για να αναλάβει τα καθήκοντά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το –υπό τους Ταλιμπάν πια– αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι ο επισήμως διαπιστευμένος πρέσβης του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αμπντούλ Καχάρ Μπαλκί, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο Αφγανό αξιωματούχο που αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα μετά το 2021.

Ο προηγούμενος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος είχε σταλεί στην πρεσβεία του Αφγανιστάν στο Πεκίνο, ήταν επιτετραμμένος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι καμία χώρα, ούτε η Κίνα, δεν έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει επισήμως την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο, η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που όρισε επισήμως νέο πρέσβη στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν βρέθηκαν στην εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή